KIKELET szálláshely

Szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket a KIKELET szálláshelyre. Az épület 2013-ban teljes egészében felújításra került (régebben iskolaként funkcionált). A szálláshelyen 4 szoba lett kialakítva, minden szobában 4 fő elhelyezésére van lehetőség; a szobákhoz tartozik fürdőszoba is. A szálláshely rendelkezik kábeltévével, wifi-vel, felszerelt konyhával, automata mosógéppel. Igény esetén lehetőség van étkeztetésre.

Cím: 3346 Bükkszentmárton, Rákóczi F.u.76.     

Elérhetőség: 36/817-326 70/451-4923

 

 

Kikelet szálláshely


Az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság európai uniós forrásból megvalósított beruházásának köszönhetően 150 személy költözhet kisebb, önállóbb életre alkalmas közösségekbe Bélapátfalván és a környező településeken, összesen 15 házba. Ezekben a 6-12 fős épületekben otthonosabb körülmények között lakhatnak a fogyatékossággal élő emberek személyre szabott szolgáltatásokkal, állandó támogatással.
Az egyik bükkszentmártoni lakóházban tizenegyen kezdték már el az új életüket. A költözést követő napon Liktor Róbert, a település polgármestere és Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntötte őket. A lakók első napjai a rendezkedéssel telnek: helyükre kerülnek a kisbútorok, a ruhák, a személyes tárgyak. Közösen főzik a vacsorát, takarítanak, bevásárolnak az ápoló-gondozó képesítéssel rendelkező kísérő támogatók segítségével.
Tóth Erzsébet, a Bélapátfalvai Idősek, Fogyatékosok Otthona igazgatója elmondta, hogy a lakóházakban élő személyek számára - egyéni szükségleteik alapján – az intézmény biztosít étkezési, fejlesztési, foglalkoztatási lehetőségeket, szabadidős programokat, valamint ápolás-gondozást. A cél az, hogy a fogyatékos emberek teljes, egyenrangú életet éljenek.